Websitecheck voor Meewind.nl geslaagd!

Vorige week ben ik benaderd door Meewind.nl. Meewind.nl wilde graag een websitecheck afnemen. En deze had succes! In dit blog vertel ik je wat ik allemaal heb gecontroleerd.

Haastig Spoedje!

De website van Meewind.nl was bijna online gezet. Echter moest deze nog getest worden. Echter bleek hier nog wat haast achter te zitten. De website zou namelijk al de  volgende week online gaan begreep ik.

Wat heb ik allemaal gecheckt?

De website heb ik gecontroleerd op de volgende punten:

  1. Gebruikersvriendelijkheid
  2. Snelheid van de website
  3. Browsertesten (de versies die het meest gangbaar zijn)
  4. Mobiele apparaten (website gecontroleerd voor mobiele bezoekers)
  5. Formuliertesten
  6. Opbouw van de programmatuur
  7. W3C validatie
  8. Toepassing van zoekmachine technieken

Hoe heb ik het allemaal gecheckt?

De websitecheck heb ik uitgevoerd aan de hand van de kennis en het inzicht dat ik heb van het testen van websites. Helaas was er geen documentatie beschikbaar die als rode draad kon dienen.  Dus dan maar op een pragmatische wijze testen.

Het resultaat

Ik kan hier niet te diep op in gaan. Het is toch informatie die de relatie betreft. Echter de websitecheck gaf mij het idee dat deze snel online zou kunnen gaan. Ze hebben in ieder geval geld gespaard door de website te laten checken.

In ieder geval heb ik de volgende waardering meegekregen:

“Izee levert volledig en kwalitatief sterk werk. Bij de overgang naar de nieuwe website konden we met een gerust hart live.”  Melissa Oosterbroek – Meewind.nl

Interesse in een websitecheck?

Wil je de website ook laten controleren of deze wel geschikt is om online te gaan? Neem dan vrijblijvend contact op.

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.