Website titels pimpen in 6 stappen!

De titel van een website lijkt toch te worden onderschat.  Deze is erg belangrijk in de resultaten van de zoekmachine, op een facebookpagina en als men de pagina opslaat in de favorieten. Daarom 6 tips om de  titel van de websitepagina te pimpen!

De titel van een pagina of een website, kan men vinden in de balk, links bovenin, van de browser (internet explorer, chrome, firfox, safari etc).

 1. Check de HTML code van de website
  Het is onvoorstelbaar hoeveel websites nog een rommelige code hebben of dat er HTML tags een aantal maal voorkomen in de code. Bijvoorbeeld dat er wel drie keer de TITLE tag voorkomt.
 2. Gebruik de keywords in de paginatitels
  Gebruik in de titel van een pagina een keyword die het meest relevant is voor de inhoud.
 3. Schrijf duidelijke, voorspellende en onweerstaanbare pagina titels
  De lezers van de pagina moeten gelijk kunnen zien waar de pagina informatie over geeft. Deze zal namelijk zichtbaar zijn in de zoekresultaten van de zoekmachines. De bezoekers zullen op basis van de titel een keuze maken of ze wel of niet de website zullen bezoeken.
 4. Houd de titel kort
  Hoewel het niet echt een officiële standaard is, probeer dan toch de titel tot 60 karakters te houden. De reden hiervoor is dat de zoekmachines de titels soms afkappen bij 70 karakters. En dan ben je dus de gehele beschrijving kwijt.
 5. Verwijder onnodige woorden uit de titel
  Vaak is het nog zo dat er in de titel “Homepage” of “Index” staat. Dit heeft geen enkele waarde voor de zoekmachine. Gebruik dus woorden die een relatie hebben met de inhoud van de desbetreffende pagina.
 6. Gebruik unieke titels
  Gebruik niet dezelfde titels op meer dan 1 pagina. Elke pagina zou een eigen titel moeten hebben die weergeeft waar de informatie over gaat op de betreffende pagina. Hoe unieker, hoe beter.

 

 

 

 

 

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.