Website laten testen voordeliger dan de gevolgen! Maak de balans op!

Is uw website getest voordat deze online gaat, dan zijn er veel meer kosten gespaard dan men waarschijnlijk denkt. Lees in dit artikel welke kosten u moet maken als de site niet is getest. En deze kunnen hoog uitpakken!

Als u uw website heeft laten testen kunt u veel kosten besparen. Hieronder staat een klein overzicht met wat u dan allemaal bespaart blijft. Als ondernemer kunt u al snel de rekensom maken wat de totale investering is:

Kosten om de bugs te laten fixen: uurloon minimaal 50 euro ex btw

De kosten voor een programmeur, exclusief btw, liggen al vaak boven de 50 euro per uur. Mocht u nog aanspraak kunnen maken op de algemene voorwaarden en de eventuele garantie, dan heeft u misschien nog geluk. Anders betaalt u de volle pond.

De kosten om eventueel gedupeerde klanten in te lichten

Hierbij moet u o.a. denken aan het opstellen van een email met een uitleg wat er is gebeurd. Maar ook moet u denken aan de emails die u zal ontvangen van gedupeerde klanten, welke u misschien allemaal stuk voor stuk zal moeten beantwoorden. Dit kost tijd. En misschien zijn er ook nog complexe gevallen waar u nog moet uitzoeken hoe en wat.

Eventuele kosten vergoeden van gedupeerde klanten

Het kan zijn dat een klant iets heeft besteld en al heeft betaald. Dan zal u het bedrag weer moeten retourneren of u maakt een deel over en geeft daarbij nog een tegoedbon. Echter de klant heeft geen product ontvangen. Dus wat staat daar tegenover? Misschien heeft de klant al kosten gemaakt en stappen ondernomen en zit deze alleen nog te wachten op die ene schakel, de dienst die u levert via uw website.

De duur dat er geen inkomsten worden ontvangen tijdens de periode dat de website gefixt moet worden.

Een grote kostenpost kan zijn dat u de website tijdelijk offline moet halen. En wanneer de website de bron van inkomsten is, dan is dit al helemaal cruciaal. U verliest hierdoor inkomsten. Het kan zijn dat u hier voor bent verzekert, maar dan zal u alsnog verlies maken.

Imago schade

Een heel grote kostenpost is imagoschade. Want deze heeft een heel lange staart: dit is niet zomaar weg. De mond op mond reclame gaat sneller dan u denkt. De klant zal uw onderneming niet aanprijzen bij anderen. Op feestjes en partijen zal uw onderneming worden genoemd. Een menselijke frustratie kan namelijk heel diep geworteld zijn. Op langere termijn moet u deze schade inlopen en herstellen. ook dit zal nog kosten met zich meebrengen

Conslusie

Laat uw website grondig testen. Zeker als u een website hebt met en webshop!

Kijk eens op de website van IZEE welke mogelijkheden bij uw onderneming passen.

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.