Webpagina optimalisatie tip: trap er niet in om de Google resultaten te foppen!

Zie je soms zoekresultaten in Google die onverwacht en moeilijk uit te leggen zijn? De reden hiervoor zou kunnen zijn dat Google valse zoekresultaten toont om spammers te “foppen”. Dit heeft een grote invloed op hoe je jouw webpagina’s moet optimaliseren.

Elementen die Google beschouwt als spam

Vorig jaar, heeft Google een patent gekregen op de handelingen die Google zou kunnen doen wanneer ze ontdekken dat er webpagina’s zijn die proberen om Google te foppen met gemanipuleerde pagina-inhoud.
Google noemt de volgende spam methoden in het octrooi:

  • keyword stuffing,
  • onzichtbare tekst,
  • kleine tekst,
  • pagina redirects,
  • META tags vulling,
  • en schakel-gebaseerde manipulatie.

De reactie van Google op spam

Het octrooi geeft aan dat Google een kijkje neemt bij websites die vaak worden veranderd. Als een webpagina te snel reageert op veranderingen in de zoekresultaten, is het waarschijnlijk dat de pagina gebruik maakt van spam-technieken.

Hier is een voorbeeld
Een webmaster maakt een over-geoptimaliseerde webpagina en voegt doelgerichte zoekwoorden toe op de juiste plaatsen. Normaal gesproken, zou deze hoger in de rankings komen. Als er een vermoeden bestaat dat de webpagina spam zou kunnen zijn, kan de pagina worden ge-downranked door Google.

Als de nieuw toegevoegde trefwoorden na de daling van de ranglijst worden verwijderd, is dat voor Google een indicator dat de webmaster heeft geprobeerd de pagina te manipuleren.

Als de nieuw toegevoegde trefwoorden op de pagina bijven, ziet Google dat de wijzigingen op de pagina echt zijn. In dat geval zal de pagina krijgt zijn oude (en eventueel ook betere) rankings terug.

Wat betekent dit voor uw website?

Optimaliseren van de website voor zoekmachines is okay als je goede en relevante content te creëert. Google is niet tegen zoekmachine optimalisatie. Ze houden gewoon niet van het spammen.

Wanneer je jouw webpagina’s optimaliseert met nieuwe zoekwoorden die gerelateerd zijn aan de website en de inhoud, wees dan niet bang als de rankings van uw pagina’s tijdelijk vallen. Dit is normaal gedrag van Google en zullen de webpagina’s een hogere ranking kunnen krijgen na een korte tijd (meestal tussen de een en vier weken).

Google houdt niet van spam.

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.