Wanneer kan je het beste Tweets versturen?

Het zal je niet ontgaan zijn dat ik veel tweet of iets post op Facebook. Misschien denk je ook: waar haalt hij de tijd vandaan. In deze blog zal ik je vertellen hoe ik dat doe.

Als eerste zorg ik dat ik content heb om te posten of om over te schrijven. Zoals dit blogartikel.

Dan bedenk ik voor wie het interessant zou kunnen zijn. En eigenlijk krijg ik daar steeds meer inzicht in en gevoel voor en zie ik het aantal bezoekers ook stijgen hierdoor.

Aangezien ik meerdere websites heb kan ik een breed publiek aanspreken. Zie www.izee.nl voor de verschillende websites die ik houd. Vanwege die websites heb ik ook een aantal Twitter accounts. Dus mijn spreiding is groter wat betreft m’n blogs en Tweets.

Dan probeer ik in te schatten wat ongeveer de tijden zijn dat mensen hun Tweets of Facebook berichten lezen. De tijden die mijn doelgroep aanhoud zijn schattingen maar het heeft wel effect.

Bijvoorbeeld de mensen die naar kantoor gaan willen meestal voor half 10 uur binnen zijn en rond 18 uur weer thuis zijn. Ga er dan vanuit dat veel mensen met het OV. reizen en dus hun Tweets lezen, Facebook checken en mail lezen. Hier kan je al op in spelen en Tweets versturen.

Het zou onbegonnen werk zijn om elke dag Tweets te moeten typen. Je kan dit werk ook uitvoeren door een uur in de week alles klaar te zetten.
Zelf gebruik ik Hootsuite. Via Hootsuite kan je Tweets en Facebook berichten klaarzetten. Maar ook voor je LinkedIn kan je Hootsuite gebruiken.

Je typt een bericht, plant dit in en selecteer dan de accounts (van twitter, Facebook of LinkedIn) en je plaats het bericht.

Klik hier om naar de website van Hootsuite te gaan.

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.