Waarom een website afgestemd moet zijn op mobiele gebruikers

Mensen zijn steeds mobieler. We kunnen overal sneller en eenvoudiger naar toe. De lokaties waar we heen willen zijn meer bereikbaar en benaderbaar. Maar hoe zit dat dan met websites?

Nog steeds kom ik op websites die niet geschikt zijn gemaakt voor de smartphone. Dit zorgt voor een bepaalde irritatie omdat je moet scrollen, inzoomen etc.

Berichten in Twitter met links

Een dienst die ik vaak onderweg gebruik is Twitter. De berichtjes zijn lekker kort en waarbij meestal een link staat in het bericht. Als ik klik de betreffende link, kom ik op een website die niet geschikt is voor een smartphone…? Deze is dan moeilijk op mijn telefoon te bekijken. Ik moet scrollen, inzoomen, heen en weer schuiven van links naar rechts.
Dan ben ik al snel geneigd om de website te verlaten, ook al is het onderwerp nog zo interessant.

Twitter wordt het meest gebruikt op een telefoon. Gebruikers zijn mobiel…

Gemiste kans

Als websitehouder wil je graag dat mensen de website bezoeken. Maar als een mobiele bezoeker de website niet goed kan bekijken is dat een gemiste kans.

Meer informatie over het laten maken van een (mobiele) website voor mobiele bezoekers? Neem dan vrijblijvend contact op.

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.