Voordelen van zelf SEO toepassen i.p.v. zoekmachine marketing

Betaalde zoekmachine marketing (betalen voor een plek in de zoekmachine) is handig om snel in de zoekresultaten van Google, BING, YAHOO of een andere zoekmachine te komen met keywords die gerelateerd zijn aan jouw website. Echter is betaalde zoekmachine marketing prijzig. Het zelf toepassen van SEO (Zoekmachine optimalisatie) kan geld besparen en tegelijkertijd ook meer bezoekers naar jouw website halen.

Wat is het verschil tussen betaalde zoekmachine marketing en SEO?

SEO richt zich meer op de organische resultaten in Google, BING, YAHOO en andere zoekmachines. Als je voorkomt in de reguliere zoekresultaten hoef je niet te betalen als iemand de link aanklikt naar jouw website.

Als je gebruik maakt van de betaalde zoekmachine marketing betaal je per klik. Jouw website zal dan in de gesponsorde resultaten voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan Google AdWords

Eerste voordeel: langer zichtbaar in de zoekmachine

Een voordeel van het zelf toepassen van SEO is dat je niet hoeft te betalen en dat de bezoekers op een “natuurlijke” wijze naar de website komen. Bij betaalde zoekmachine marketing stopt de stroom met bezoekers als je niet meer betaald. Op de lange termijn SEO toepassen werkt dan eigenlijk veel beter.

Tweede voordeel: SEO dwingt jouw om te zorgen voor jouw site

Bij het gebruik van betaalde zoekmachine marketing moet je betalen om bezoekers te krijgen. Met SEO komen de bezoekers naar de website omdat deze perfect in elkaar zit.

Als je SEO gaat toepassen ben je ook “gedwongen” om voor jouw website te zorgen. Je moet zorgen voor de content, gebruikersvriendelijkheid, snelheid, overzichtelijkheid etc. Ook al kost dit veel tijd en werk, je zal zien dat je hierdoor beloont zal worden.

Derde voordeel: het integreren met Social Media

Social media kan je helpen met het laten linken van andere websites naar jouw website. Zoals je weet heeft dit ook een positieve invloed op de positie in de ranking. Als je een nieuwe pagina plaatst (artikel of een blogbericht) dan kan je deze vermelden via social media. De bedoeling is dat dan je dus bezoekers krijgt en dat mensen eventueel linken naar jouw site.

Betaalde zoekmachine marketing is effectief als je NU bezoekers nodig hebt, maar het kost ook veel geld.

Reageren en delen

Vond je dit een leuk artikel? Deel het dan met anderen!

Misschien wil je een reactie geven met een aanvulling of iets anders? Doe dat dan via het onderstaande formulier!

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.