Tips om gevonden te worden via social media!

Het zal je niet ontgaan zijn dat social media ons alles verteld over anderen en dat veel mensen alles vertellen via social media. Aan de ene kant een geweldig medium als je ver van elkaar woont en je de familie via deze weg up to date kan houden. Echter, er zijn wat haken en ogen aan het up to date houden van anderen via social media.

Status updates
Het is erg leuk om te weten waar iemand is. Dat is ook het meest gevraagde als men een mobiel telefoongesprek heeft; waar ben je?
Echter als je op vakantie gaat lijkt mij dat niet zo slim om dat te vertellen op facebook of twitter. Zeker niet als je de privacy instellingen niet hebt aangepast. Kondig het ook niet aan wanneer je er heen en terug gaat.

Foto’s in allerlei vormen en van elke kant.
Het is handig om via een sociale site foto’s te delen. Je hebt dan meer tijd over voor andere dingen omdat dit sneller gaat dan e-mailen. (het scheel wel 5 minuten…) Echter, staan jou instellingen dan wel zo ingesteld dat alleen vrienden dit kunnen zien? Of alleen familie? Let op met het plaatsen van foto’s. Je weet namelijk niet er mee kijken. Dus plaats de foto’s van je kind(eren) niet zomaar op een website!
Google en Facebook kijken in ieder geval wel naar jouw foto’s.

Erg handig is dat je de foto’s kan taggen waardoor er al minder moeite gedaan hoeft te worden om uit te zoeken wie er op de foto staat/ staat.

Werkgevers en jouw levensstijl
Je hoort het steeds meer over dat werkgevers sociale media gebruiken. En niet alleen voor marketingdoeleinden. Nee, ze gebruiken dit bijvoorbeeld bij het willen aannemen van een nieuwe werknemer of als ze even willen weten of iemand echt voor de 10e keer ziek is. Wat heeft de werknemer de vorige avond gedaan?
Ook word social media gebruikt als
Klaagmuur…echter is dit dus al
een aantal keren niet goed gegaan en hebben er mensen al een baan mee verloren.

Kinderen en sociale media
Het is leuk om de familie te laten weten hoe het met de (klein) kinderen gaat. Echter besef wel dat met de bovenstaande info, de privacy van kinderen al snel op het web verloren is. De keuze is nu gemaakt door de ouders door foto’s en allerlei andere info te plaatsen. En dan verbieden de ouders later de kinderen om al een Twitter, Facebook, Hyves of ander profiel aan te maken….? Want je hoort zoveel rare verhalen…? Hoe dubbel…?

Conclusie
Met dit artikel hoop ik de lezer wakker te maken met de aangedragen punten.
Ik hoop hiermee vooral de ouders te bereiken die heel jonge kinderen hebben, zodat zij beseffen wat ze plaatsen op het web en wat dat voor hun kind kan betekenen.

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.