8 Tips om cursussen en trainingen te promoten!

Er zijn een aantal ondernemingen waar ik op de mailinglijst sta en de nieuwsbrief van ontvang. Bij sommige ondernemingen worden ook cursussen en trainingen gegeven. Helaas mis ik een aantal promotiehandelingen die ik zou toepassen als ik trainingen en cursussen zou geven.
In dit artikel geef ik 8 tips die u kunnen helpen om het bereik te vergroten.

1- Beschrijf in kleine stukjes welke opleidingen er gegeven zullen worden. Laat de bezoeker dan via een link naar de website gaan voor meer informatie over de cursus of training. Plaats deze beschrijving in de email.

2- Er zijn ook misschien potentiële cursisten die u via Twitter volgen. Promoot via Twitter dat er nieuwe cursus en trainingsdagen zijn en link naar de website.

3- Omdat de data bekend zijn is het juist mogelijk om Tweets klaar te zetten als er binnenkort weer een nieuwe training of cursus is. Dit kan dan bijvoorbeeld via Hootsuite. Deze tool maakt het mogelijk om Tweets te plaatsen en dan pas te verzenden in de toekomst.

3- Via Facebook is het mogelijk om een nieuw evenement in de agenda te plaatsen. Zet daar de nieuwe cursus of trainingsdagen neer.

4- Spoor de ontvanger van de email aan om de email door te sturen aan anderen in hun netwerk.

5- Vraag / spoor de ontvanger (aan) van de email om u te volgen via Twitter om zo de laatste updates te ontvangen. Deze zal dan ook de ingeplande Tweets ontvangen.

6- Vermeld de trainingen in gratis online cursus agenda’s.

7- (voor de durfal) Vraag andere aanbieders, die ongeveer hetzelfde aanbieden, om agenda’s uit te wisselen om zo de trainingen en cursussen van elkaar te promoten.

8- Gebruik geen bijlagen waar de informatie van de trainingen of cursussen in staan. De ontvanger zal met een Argusoog de mail kunnen bekijken en de bijlage niet willen openen.

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.