Phishing mail van de rabobank

Phishingmail namens de Rabobank

Phishingmail ontvangen namens de Rabobank. Best leuk want deze had ik nog niet in mijn verzameling aan phishingmails. 

De mail heeft de volgende inhoud:

 

Geachte klant,

Na intensieve beoordelingen op je profiel. We hebben gemerkt dat je nodig hebt om belangrijke veiligheidsproblemen op te lossen op uw account om tijdelijke uitschakeling te voorkomen.
Het wordt daarom aanbevolen dat u dit proces te voltooien. Uw veiligheid is belangrijk voor ons.

Klik op de knop Aanmelden hieronder om dit probleem op te lossen:

 

Zoals je kan zien is de schrijfwijze een beetje nalatig in de opbouw van de zinnen.  Zie de afbeelding om te zien hoe deze mail eruit ziet.

Phishing mail van de Rabobank
Zo ziet de Phishing mail van de Rabobank eruit

 

 

 

 

 

 

 

Response van de Rabobank

Vanochtend heb ik deze mail gelijk doorgestuurd aan valse-email@rabobank.nl  en kreeg daar een automatische mail terug met wat ik kan doen .

De inhoud van deze mail heb ik hieronder geplaatst. Misschien heb je daar wat aan?

======= inhoud email: ======

Beste mevrouw/meneer,

Hartelijk dank voor het doorsturen van een valse e-mail, ook wel phishingmail genoemd. Uw oplettendheid is voor ons onmisbaar bij het opsporen en stoppen van valse e-mails en websites.

Wat heeft u met de valse e-mail gedaan?
Heeft u gegevens achtergelaten? Of ziet u iets afwijkends op uw scherm? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de Helpdesk Internetbankieren op telefoonnummer 0900-0905 (lokaal tarief).

Wat doen wij met de valse e-mail?
We nemen direct actie om de website achter de mail te laten blokkeren. Als u dit soort e-mails naar ons doorstuurt, kunnen we er samen voor zorgen dat internetbankieren zo veilig mogelijk blijft. Wij waarderen het als u dit ook in de toekomst blijft doen.

Wie verstuurt valse e-mails en waarom?
Valse e-mails of phishingmails worden verstuurd door internetcriminelen. Zij proberen u te verleiden om persoonlijke gegevens te verstrekken. Ook worden dit soort e-mails gebruikt om u te verleiden om door te klikken naar een website. Op die manier kan er een virus geïnstalleerd worden op uw computer, ook wel malware genoemd. Klik daarom nooit op een link in een valse e-mail en geef ook nooit uw inlogcodes af. Kijk voor meer informatie op www.rabobank.nl/phishing.

Wees alert als u gebeld wordt door de bank
Een andere bekende truc is dat internetcriminelen u telefonisch benaderen en u willen laten geloven dat zij van de bank zijn (babbeltruc). Dit kan gebeuren nadat u een valse e-mail heeft gehad waarbij u per ongeluk persoonlijke gegevens heeft achtergelaten. Verwacht u geen telefoon van ons en vertrouwt u het niet? Vraag dan de naam van de medewerker en verbreek de verbinding. Bel daarna zelf de bank op het telefoonnummer dat u al kent of dat u via www.rabobank.nl/vestigingen heeft opgezocht.

Met vriendelijke groet,
Security Officer Virtuele Kanalen
Channel Management en Support
Rabobank Nederland

Dit is een automatisch gegenereerde e-mail. Het is helaas niet mogelijk om u persoonlijk terugkoppeling te geven. Wij danken u voor uw oplettendheid en waarderen het als u valse e-mails naar ons blijft doorsturen.

=======================

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.