phishing mail namens de ABN AMRO

Daar ontving ik deze week weer een nieuwe phishing mail. Deze is namens de ABN AMRO verstuurt.

De inhoud van deze mail is als volgt (let op! Niet op de link klikken!)

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Geachte klant,

De ABN AMRO is op dit moment bezig met technische werkzaamheden op de afdeling internet bankieren.Deze afdeling is bezig met het installeren van een nieuwe software voor u internetbankieren. Met deze dienst willen wij van de ABN AMRO het internetbankieren voor u spamvrij maken en ook extra beveiligen zoals tegen internetfraude.

Om van deze dienst gebruik te kunnen maken adviseren wij u om onderstaande link aan te klikken en de gevraagde informatie in te vullen.

http://64.250.115.75/~user1/ (NIET OP DEZE LINK KLIKKEN!!!!!)

Na het invullen van de gevraagde informatie word u internetbankieren automatisch geupdate met de nieuwe software. Wanneer u dit eenmaal heeft gedaan word u telefonisch benaderd door een van de medewerkers van de ABN AMRO afdeling internetbankieren om de software volledig te installeren. Vergeet niet dat ABN AMRO waarde hecht aan uw veiligheid en bescherming. Hartelijk dank voor uw tijd en medewerking.

 

Hoogachtend,

Klantenservice,

2012 ABN.AMRO Bank N.V. Nederland

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

De email is afkomstig van een e-mailadres dat zeker van de ABN AMRO zal zijn: ABN- AMRO [INFO3@ABNAMRO.NL]

Gerelateerde artikelen

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.