Maak een enkele webpagina SEO vriendelijk – SEO strategie

Is het verstandig om per webpagina SEO toe te passen? Ja, dat is het zeker. De zoekresultaten in een zoekmachine tonen namelijk niet de gehele website.  Het resultaat die de “zoeker” ziet zijn die van een enkele webpagina. In dit artikel vertel ik je daar meer over.

In de zoekresultaten

Wat je vaak ziet in de zoekresultaten van een zoekmachine is dat je een algemene titel ziet en een algemene beschrijving. De de titel van de website en de beschrijving van de website. Dat is niet zo erg alleen verliest de webpagina zijn plek in de resultaten: als er juist gebruik gemaakt is van de titel en de beschrijving van de webpagina, dan zou deze pagina hoger in de zoekresultaten hebben gestaan.

Dus: de titel zou de naam van de website moeten bevatten en ook het onderwerp van de pagina. De beschrijving zou moeten vertellen waar de betreffende pagina over gaat.

De webpagina

De webpagina zelf is soms nog steeds niet juist opgebouwd. Hiermee bedoel ik dat de H1 en H2 tags niet (juist) zijn toegepast.

Ook de titel van de pagina zelf, die je boven aan een artikel/ webpagina ziet, komt ook niet overeen met de tekst die in de TITLE tag (zou moeten zien) staan.  Zet deze titel / paginanaam in de H1 tag. Gebruik dan een kleine intro en zet dit in de H2 tag. Dan komt de tekst die je dan met kopjes kan beschrijven.  Zet de kopteksten in een H3 tag.

De metatags

Dan is het juist gebruik van metatags erg belangrijk. Hiermee kan de zoekmachine ook de site beter vinden (Note: Google kijkt niet meer naar de metatag “keywords”). Als je de metatags juist invult heeft de zoekmachine een beter beeld van de betreffende pagina. De pagina kan dus beter worden geïndexeerd.

De inhoud

De pagina inhoud krijgt een meer belangrijke rol. De zoekmachines kijken tegenwoordig dus meer naar wat de pagina werkelijk verteld. Zeker Google is hier een kei in: deze kan zelfs de woorden onderscheiden in synoniem.

Afbeeldingen

Als er gebruik gemaakt zal worden van afbeeldingen, dan is het handig om deze afbeelding te laten relateren aan het onderwerp. Dus bijvoorbeeld: deze pagina verteld iets over zoekmachines en SEO. Dan is de afbeelding hier ook aan gerelateerd. Als iemand dan zoekt naar dit onderwerp in de zoekmachines voor afbeeldingen dan kan deze bezoeker ook jouw site vinden omdat de afbeelding een relatie heeft met het onderwerp.

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.