Laatste dag bij het Ministerie van Algemene Zaken: een terugblik

30 april was mijn laatste dag bij het Ministerie van Algemene Zaken. Wat een geweldige tijd heb ik gehad, leuke mensen ontmoet en vooral ook ontzettend veel geleerd. In dit blog een terugblik op bijna 2 jaar!

Mijn eerste dag bij het Min van AZ was spannend. Wat zou ik meemaken en wat zou ik precies gaan testen? Tijdens het intakegesprek was het al wel bekend maar nu ging ik meer de diepte in. Wauw! De website van de Rijksoverheid ging ik testen.

Veel nieuwe dingen leerde ik on the job. Ik had al ervaring met Selenium IDE met de record en play optie. Nu leerde ik meer over het gebruik van Selenium IDE en Xpath. Later kwam er een nieuwe collega bij die nog meer trucjes liet zien hoe je om moest gaan met Wicketpath.

Een plugin vernieuwen voor het HIPPO CMS.
Er was een generieke functie nodig voor de website waar je makkelijk formulieren mee kon maken. Dat was Easyforms. Omdat deze niet helemaal naar wens was zouden we deze gaan tunen. Het resultaat: een generieke plugin die we weer terug hebben gegeven aan de community.

Het meest leuke was dat ik daarna 1 van de mensen was die werd gevraagd om een nieuwe website te gaan testen: defensie.nl. Een geweldig project omdat we een geheel nieuwe website gingen maken. Vanaf specificatie tot lancering met de Minister van Defensie.

Scrummen
De methodiek scrum was van toepassing dus daar was ik bekend mee. Echter de toepassing was net iets anders dan ik had ervaren bij het project van Allerhande. Er waren ook meer teams die bij elkaars standups kwamen staan om informatie te halen en te delen.

Demo’s geven
In de SCRUM, naar wat mij is verteld, is het vaak zo dat er een demo gegeven wordt voor een Product Owner. Echter, bij dit project waren er meer gegadigden. En dat was geweldig om te zien. Mensen met verschillende disciplines zaten de demo’s bij. Zelfs opdrachtgevers kwamen een kijkje nemen.

Dagje vliegveld Volkel
Een heel geweldige ervaring: een dagje naar Volkel. Straaljagers: die zie je alleen maar in de lucht. Maar toen was het mogelijk om onder een straaljager te staan, aan te raken en een heel technische man vertelde ons meer over de straaljager. Ook werd duidelijk (uitgelegd) waarom het Ministerie van Defensie de nieuwe straaljagers heeft moeten aanschaffen. Al met al een erg leuke dag!

Ik moet zeggen dat het een geweldige tijd was. Er waren ups en downs die het allemaal compleet hadden gemaakt. Je leert elkaar aardig goed kennen.

Maar de reis gaat verder. Op dit moment (vanaf 19 mei 2014) ben ik al weer begonnen bij een nieuw project. Daarover binnenkort meer!

Team van Defensie.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.