Laat jij jezelf nog steeds uitkleden als ondernemer?

Van de week heb ik iemand gesproken die een website heeft laten bouwen en daar naast dan nog eens 350 euro per maand betaald voor, zo had ik begrepen, seo en technische ondersteuning. Dit zijn twee dingen waar ik graag even mijn visie over wil geven. Ik weet niet alle ins en outs van deze ondernemer dus laat ik het in het midden houden en mij even richten op de ondersteuning na de oplevering.

Nu vraag ik mij af wat er per maand dan nodig zou zijn aan technische ondersteuning? Echter de seo snap ik wel maar de prijs is dan nog steeds hoog, zeker omdat het een ondernemer betreft.

Er zijn dus nog steeds van die slimme jongens die de onwetende ondernemer “uitkleden”. En juist die ondernemers die geen kennis hebben van websites bouwen, vertrouwen op de kennis van een webbouwer, en trappen hierin.

Als een website online is gezet heeft de techniek al bewezen dat de website werkt, toch? Dus waarom zou je dan een onderhoudscontract nemen voor de techniek? Daarbij, als er dingen zijn die niet werken dan hoort dat bij de garantie die de webbouwer moet leveren/ geven en het dan wel moet werken. Want als ondernemer heb je hier al veel geld aan uitgegeven (soms wel duizend euro!)

Als je de factuur al hebt betaald ben je verder van huis. Je zal vaak verwezen worden naar de algemene voorwaarden. Deze voorwaarden vertellen meestal dat als je de factuur hebt betaald er dan meer betaald moet worden. Leuk, maar het werkt niet zoals je hebt bedacht…en dan?

Wat je kan doen als ondernemer is dat je de website laat testen door een derde die de website kan controleren. Hierdoor kan je veel geld besparen als je er geen kennis van hebt. Het controleren van een formulier kan iedereen. Maar is de site snel genoeg? Werkt deze op alle apparaten als een mobiele telefoon, iPad/ tablet en verschillende browsers? Is de site duidelijk te overzien? Zijn de afbeeldingen niet te groot? Etc.

Je zou eens kunnen kijken op www.izee.nl. Daar betaal je maar 250 euro (excl btw) om de website te laten testen. De website gaat dan echt door de mangel. Er zal gecontroleerd worden of de website dan ook werkt op een mobiele telefoon, een iPad, een tablet en de meest gebruikte browsers.

Nog een keer de link: www.izee.nl

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.