Ken je deze error: Cannot start session without errors…

Wanneer je gebruik maakt van PHPMyAdmin dan kan het soms voorkomen dat er een probleem ontstaat met de sessie. In dit artikel vertel ik je wat je hier aan kan doen.De error is:

Cannot start session without errors, please check errors given in your PHP and/or webserver log file and configure your PHP installation properly.

Het probleem ontstaat omdat er een dubbele sessie is waarvan er 1 nog niet is beëindigd.  Wat je er aan kan doen is het volgende:

Ga naar de installatiemap waar je jouw PHPMyAdmin hebt geïnstalleerd. Aangezien ik ook gebruik maak van XAMPP staat deze in die map: F:\xampp\tmp

Daar staan hier de bestanden die beginnen met “sess_”. In mijn geval heten de bestanden:

  • sess_j15g4o652q6g859ihie8cp15jiuqssft
  • sess_kk4r6i1n40gpnquhb5l0khng95
  • sess_lvnv6adqu9sspnmk55q59p8n90

Kijk ook even naar de datum en de tijd van deze sessiebestanden.

Het is veilig om de sessiebestanden te verwijderen.

Ga dan weer terug naar de browser en herlaad de pagina. Het beste is eigenlijk om een “harde refresh” uit te voeren. Meestal is dat CTRL+F5.

 

 

 

 

 

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.