Juist gebruik van emailadressen gebruiken voor uw website

Heeft u een website waarbij er interactie is met bezoekers? Gebruik dan klantvriendelijke e-mailadressen. In dit artikel een aantal tips. Nog steeds zijn er ondernemingen die het e-mailadres gebruiken die zij bij de internetprovider (Planet, KPN, Ziggo, Wanadoo etc)  hebben ingesteld. Helaas is dit nog steeds het geval ondanks de eenvoud die geboden wordt bij het kunnen instellen van e-mailadressen bij de hostingprovider.

Klantvriendelijkheid met e-mailadressen

Het is niet voor niets dat u e-mailadressen kunt instellen bij de hostingprovider. Het gebruik van deze optie maakt het dat uw bedrijf een stuk professioneler overkomt. Vraag anders aan de webmaster wat de mogelijkheden zijn.

E-mailadressen bij webshops

Als een klant iets besteld zal deze (naar verwachting) een bevestigingsmail ontvangen. Vaak zijn deze voorzien van een e-mailadres waar de klant niet op kan reageren door de functie “beantwoorden” te gebruiken. Bijvoorbeeld: nietantwoorden@domeinnaam.nl. Dit is niet klantvriendelijk. Meestal staat er wel een e-mailadres in de tekst van de e-mail maar leest u een e-mail in z’n geheel?
Voorbeeld voor een e-mailadres dat u kunt gebruiken is: bestelling@uwdomeinnaam.nl. De bezoeker kan dan sneller en gemakkelijker de e-mail beantwoorden.

E-mailadressen bij nieuwsbrieven

Door een nieuwsbrief te verzenden kunt u bekendheid geven aan vele dingen die gerelateerd zijn aan uw bedrijf. Echter als een lezer van de nieuwsbrief wil reageren op deze nieuwsbrief moet dit vaak via een formulier of een verstopt e-mailadres die men ergens kan vinden in de nieuwsbrief. Ook dit is niet gebruiksvriendelijk. Ook in deze is een “beantwoord” e-mailadres een aanrader.  Bijvoorbeeld: “reactie@uwdomeinnaam.nl”

Tot slot

Een hostingprovider biedt vaak de mogelijkheid om veel e-mailadressen te kunnen gebruiken. Dus dat hoeft niet het probleem te zijn.
Daarom is het advies om te kijken met welke middelen u interactie heeft met de bezoeker of klanten. Speel daar op in en gebruik voor dat doel een gepast e-mailadres.

Vond u dit een interessant artikel of heeft u nog een aanvulling? Laat het weten door onderaan een reactie te geven.

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.