Hoe optimaliseer je de beginpagina van een website?

Onlangs sprak ik iemand die aan mij vertelde dat hij nog erg aan het nadenken was over zijn homepage, verder te noemen de “landingspage”, van zijn website. En terecht, want het is niet zomaar een pagina. In dit blog vertel ik hier iets meer over.

De landingspage is dé pagina die de bezoeker als eerste zal zien als deze het websiteadres invult (zonder paginaverwijzingen na de extensie). Vanaf dat moment moet de bezoeker gelijk door kunnen navigeren naar de achterliggende informatie. De landingspage moet vertrouwen uitstralen, structuur en vooral aantrekkelijk zijn om door te klikken naar de achterliggende pagina’s.

Het meest mooie is als de landingspage niet veel zal veranderen en dat de bezoeker precies weet waar deze bepaalde informatie kan vinden. Bijvoorbeeld de laatste nieuwsberichten, het linkje om in te loggen etc. Maar ook links naar de achterliggende informatie.

Het vertrouwen kan je opwekken met kleuren. Bijvoorbeeld door een witte achtergrond met zwarte of blauwe letters. Zoek maar eens via Google op “vertrouwde kleuren”.

Dan kan je de structuur aanpakken. Wanneer dit goed oogt dan heb je drie vliegen in 1 klap: je wekt vertrouwen, structuur en de site is aantrekkelijk.

Met de structuur bedoel ik dat je de website op een gestructureerde wijze indeelt. Dus in blokjes en lijstjes. gebruik niet teveel banners, flikkerende items etc. Neem het voorbeeld van een blogpagina waarbij de artikelen onder elkaar staan.

Omdat je op de landingspage zoveel mogelijk informatie zal moeten plaatsen die verwijst naar de achterliggende pagina’s, is het goed om te bekijken welke pagina’s het meest belangrijk zijn. Werk daarom “top-down”. dus de meest belangrijke informatie bovenaan.

Meer informatie of advies nodig over het opzetten van een landingpage? Neem dan contact op.
 


 

 


Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.