Hoe importeer je een Excelsheet in een MySQL database

Een tijd geleden moest ik voor iemand gegevens overzetten van de ene MySQL database naar de andere. Een week geleden kwam die vraag weer. Vanavond heb ik dan eindelijk even het moment om dit te doen. Mijn doel: een excelsheet in een mysql database plaatsen.Dit had ik gedaan door eerst de gegevens te exporteren naar een CSV bestand en daarna in de MySQL database over te zetten.  De eerste keer had ik geen idee hoe ik dat het beste en het meest efficiënt kon oplossen. Dus ben ik op YouTube gaan zoeken. Geweldige bron voor dit soort kwesties!

Ik had de eerste keer een tutorial gevonden waarin dat in Jip en Janneke taal werd uitgelegd. Nu wil ik jullie dat filmpje niet onthouden dus post ik het op dit blog!

Hoe importeer je een Excelsheet in een MySQL database

Deze video is van Michael Lively. Naar zijn YouTubekanaal

Vond je het een leuk artikel? Deel het dan met anderen!

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.