Het schrijven van voorwaarden voor een website.

Een website beheren brengt ook de verantwoordelijkheid met zich mee dat je de bezoeker informeert over het “reilen en zeilen” op de website, wat er met de gegevens gebeurt die mensen via de site verzenden, wat te doen met de informatie die er aangeboden word en meer. Dit kan je doen door o.a. voorwaarden te schrijven en deze te plaatsen op de website. Maar hoe schrijf je precies die voorwaarden? Wat kan je allemaal in deze voorwaarden plaatsen?

Dat ligt helemaal aan de inhoud van de website en wat de bezoeker op de website kan doen. Daarom is het verstandig om de website onder de loep te nemen als de website klaar is.

Stel, de bezoeker kan op de website informatie plaatsen over het kunnen vinden van een oppasouder. Dan kan je al beschrijven in de voorwaarden wat er gebeurt met de gegevens, waarom er bepaalde gegevens worden gevraagd, bij wie de verantwoordelijkheid ligt van de juistheid van de informatie, hoe de informatie opgeslagen zal worden ect.

Het is verstandig om voorwaarden te schrijven die gericht zijn op de website, de inhoud en de bezoeker. Soms kom je voorwaarden tegen die gekopieerd zijn van een andere website, terwijl deze voorwaarden absoluut niets te maken hebben met het onderwerp en doel van de site. Erg verwarrend voor de bezoeker, maar ook erg jammer als er een geschil is. Het kan namelijk erg verkeerd uitpakken en in het nadeel werken.

Let op dat de voorwaarden evenredig verdeeld zijn en dat de bezoeker niet alleen maar verplichtingen heeft.

Korte samenvatting

Maak een lijstje met wat de bezoeker allemaal kan op de website en wat het doel is van de website. Schrijf dan per onderwerp op welke voorwaarden hier aan zijn gekoppeld. Combineer eventueel sommige informatie en voilà! De website voorwaarden zijn geboren!

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.