Handige sites om een website te vullen met fictieve content

Als ik een website bouw of aan het testen ben wil ik graag weten hoe bepaalde elementen zich gedragen op een website. Zo kan ik bijvoorbeeld zien wat een afbeelding doet als ik deze toevoeg. Ik kan dan ook zien hoe een stuk tekst zich laat zien in een bepaald stukje van de website.

Je kan een plaatje uit je standaard afbeeldingenmap halen en die gebruiken. Je kan ook het woord “test” gebruiken. Alleen is dit niet representatief en het is ook niet realistisch om op deze manier te testen of te laten zien hoe het zich gedraagt. Tenminste, dat is mijn mening. Daarom heb ik een aantal bronnen gevonden waar ik fictieve tekst van kan gebruiken en afbeeldingen.

Hieronder heb ik ze voor je op een rijtje gezet.

Lorem ipsum.net – Faketext

Lorem ipsum is een veel gebruikte vorm van het tonen van fictieve tekst. Via deze website kan je veel tekstuele opties toepassen. Er zijn op basis van Lorem ipsum een aantal andere vormen ontstaan.  ga naar www.Lorem ipsum.net

  • Lorizzle – http://lorizzle.nl
  • Bacon Ipsum – https://baconipsum.com
  • Gansta Lorumizzle – http://lorizzle.nl
  • Minionipsum – http://www.minionsipsum.com

Afbeeldingen

Soms kan je bij een site de originele afbeeldingen hergebruiken omdat ze daar te downloaden zijn of erg groot zijn geplaats….Soms heb je gewoon heel grote afbeeldingen nodig. Op de website van pixabay.com kan je kosteloos, rechtenvrij (wel even controleren per foto voor de zekerheid) afbeeldingen gebruiken. Deze zijn soms 4000 px breed. Die kan je dus mooi gebruiken voor een achtergrond ofzo.

Met deze bovenstaande sites kan je denk ik wel een hele site vullen met testcontent!

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.