Hackers bellen mensen nu zelfs op (telefoonscam)

Een week of twee geleden vertelde een goede vriend dat hij gebeld werd door een bedrijf dat namens Microsoft India belt. Dat zijn computer open stond. Hij zei dat hij was gebeld door het nummer : 014259053074.Nu bleek het, gelukkig maar, niet te lukken om de gevraagde handelingen uit te voeren. Dat is dan een geluk bij een ongeluk zeg ik maar.

Vandaag (7 november 2012) is een collega van mij gisteren ook gebeld door hetzelfde nummer: 014259053074.  Gelukkig is hij ook een IT-er en heeft de bellende partij mooi om de tuin geleid.

Met deze post wil ik dan ook iedereen waarschuwen geen handelingen uit te voeren als er gebeld word door iemand namens Microsoft.

Zie ook het artikel op Security.nl

 


 

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.