Google update: wat we van Google kunnen verwachten de komende maanden

Google is continue bezig met het verbeteren van de zoekresultaten en wil hiermee de link-spammers tegen gaan. Door deze updates van Google krijgen webmasters met een “normale” website meer kans om hoger in de zoekresultaten te komen. In dit artikel een overzicht met wat Google gaat doen.

Meer updates van Google Panda

Google gaat de volgende generatie van de Penguin-algoritme in de komende weken lanceren. De Penguin 2.0 update zal  dieper dan de eerste Penguin versie gaan en het zal invloed hebben op veel meer sites.

De Penguin-update richt zich websites die spam instrumenten gebruiken om backlinks te creëren. Als u met behulp van tools die automatisch backlinks creëren naar uw site, is het verstandig om er direct mee te stoppen!

Google houdt niet van advertorials

Sommige websites gebruiken advertorials om meer backlinks te krijgen. Matt Cutts zegt dat de niet-nofollow links van deze advertorials de richtlijnen schenden van webmasterstool van Google. Als u advertorials koopt, gewoon om meer backlinks te krijgen, kan dit een negatieve invloed hebben op uw Google-rankings.

Google zal een kijkje op spammy queries te nemen

Sommige zoekopdrachten zoals ‘betalen dag leningen’ hebben de neiging om meer spam dan andere queries te trekken. Google’s “search spam team” zal hier meer op in gaan en dit onderzoeken.

Link netwerken zou kunnen krijgen in de problemen

Matt Cutts zegt dat Google “meer upstream” zal gaan om ervoor te zorgen dat sommige links minder aantrekkelijk worden. Dit beïnvloedt waarschijnlijk link-netwerken. Google heeft diverse link-netwerken al bestraft in het verleden.

Google gaat backlinks beter te analyseren

Matt Cutts zegt ook dat Google in een vroeg stadia is van een heel geavanceerdere “koppeling analyse software” die backlinks veel beter zal begrijpen. Dat betekent waarschijnlijk dat de invloed van het forum profiel links nog lager zou kunnen worden, terwijl de waarde van de redactionele koppelingen toeneemt.

Betere afhandeling van gehackte sites

Google werkt aan een beter systeem om gehackte sites te detecteren. Het nieuwe systeem moet later dit jaar beschikbaar zijn. Google wil ook de webmaster communicatie verbeteren over gehackte sites.

Gezag hebben websites zullen een ranking boost krijgen

Google is van plan om websites die een “autoriteit” in hun categorie zijn een ranking boost te geven. Bijvoorbeeld, als uw website is een autoriteit in de medische ruimte, is Google van plan om deze websites te tonen boven de websites die niet gezaghebbend zijn als uw site. (redactie: autoriteit: een website met veel bezoekers, inhoudelijke content)

De Panda-update wordt minder streng

Matt Cutts zegt dat veel van de websites die werden getroffen door de Panda-update, grensgevallen waren. Google is op zoek naar een andere metrics kwaliteit die hen in staat stelt om ervoor te zorgen dat deze websites niet weer worden beïnvloed door de Panda-algoritme. Het Panda-algoritme richt zich op websites met lage kwaliteit content.

Minder domein clusters

Matt Cutts zegt dat het aantal sites met hetzelfde domein clusters op de eerste resultaatpagina van Google, dit jaar moet verminderen. Google wil de resultaten op een pagina meer divers maken. Op de tweede resultaatpagina zullen dan wellicht wel meer domein clusters bevatten.

Wat betekent dit voor uw website?

Aan het einde van de video, legt Matt Cutts uit dat Google dat zij het aantal webmasters, die gebruik maken van black-hat spam technieken,  wil verminderen. Kleinere bedrijven die white-hat SEO methoden te gebruiken moeten hierdoor beter rangschikken.

Wilt u ervoor zorgen dat uw website rankings veilig zijn, vermijd dan spammy SEO methodes ten koste van alles.
U kunt op korte termijn goede resultaten te krijgen met black-hat SEO tools, maar uw website zal dan binnenkort door Google gedetecteerd worden als een spamwebsite en worden bestraft.

In de onderstaande video legt Matt Cutts het bovenstaande uit.

Link naar het originele artikel (Engels)

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.