Eigen schuld, dikke bult! vanaf 1 januari 2015 nieuwe richtlijnen gebruik Facebook

Wist jij dat er vanaf 1 januari 2015 nieuwe richtlijnen zijn van Facebook en jouw gegevens die je daar deelt? Bekijk de video van Radio 1 eens. Duurt maar 10 minuten. In deze video is Internetdeskundige Krijn Schuurman aan het woord die uitlegt wat dit allemaal inhoud. Ik zou toch maar eens gaan kijken in jouw map met foto’s en video’s met wat je allemaal hebt gedeeld op Facebook. (hier staat ook het geluidsfragment)

Stel je eens voor dat je straks jouw gezicht in reclame ziet van alcohol of tabak terwijl je daar absoluut tegen bent. Of je ziet jouw stralende lach bij een reclame voor tandpasta. Want dat kan gebeuren met jouw foto’s en filmpjes.

Eigen schuld dikke bult!

Ja, dat kan je wel zeggen denk ik. Je kiest ervoor om Facebook te gebruiken en om er van alles op te zetten. Hier koos je al voor toen je een account opende op Facebook. Ook de vele waarschuwingen die al voorbij gekomen zijn op verschillende websites. Zelfs op Facebook op tijdlijnen van vrienden en niet vrienden. Dus mocht je jouw gezicht, of het gezicht van jouw kind op in een reclame terug zien: eigen schuld dikke bult!

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.