[blog] Een handleiding schrijven voor een nieuwe functionaliteit

Vandaag ga ik beginnen met het schrijven van een handleiding. Deze handleiding is speciaal voor de functioneel beheerders die de nieuwe functionaliteit gaan gebruiken in het content management systeem.

.
Het schrijven van een handleiding kan pittig zijn. Dit omdat je de gebruiker in het oog moet houden. Gelukkig weet ik wie de doelgroep is dus kan ik het uitleggen van technische woorden hier en daar achterwege laten.

Toetsen van de geschreven informatie.


Als een handleiding geschreven word is het vaak verstandig om deze tussendoor te laten toetsen door ontwikkelaars en andere mensen uit de organisatie. Deze hebben meestal heel veel kennis van de materie.

Ebook: hoe schrijf ik een handleiding


Toevallig ben ik ook bezig met een ebook over hoe je een handleiding schrijft. Dus dit komt mooi uit voor dit artikel. Binnenkort zal ik hier meer over vertellen. Deze kan je dan downloaden vanaf de website van IZEE.

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.