logo van ABNAMRO

Een geniepige phisingmail namens de ABN AMRO

Vanochtend opende ik mijn mailbox en zie daar een erg interessante email. Een email, phisingmail, namens de ABN AMRO waarin staat dat men een formulier moet invullen.

De inhoud van de phisingmail is deze keer erg geniepig en ook slim opgezet. Alleen in de eerste zin is al duidelijk dat deze phisingmail niet van de ABN AMRO zelf is. Onder deze post staat de email met het phisingbericht.

///////////////BEGIN EMAIL///////////////////////////////////////////

Geachte klant,
Voor u als klant is er overigens weinig veranderd. Echter achter de schermen hebben wij een totaal nieuwe internetapplicatie geprogrammeerd die aan de hedenhaagse veiligheideisen voldoet conforn de Europeese richtlijnen betreft het betalingsverkeer. De browser voldoet niet aan de systeemeisen van ABN AMRO Internet Bankieren.
Bij een verbetering (update) van ons online veiligheidssysteem hebben wij geconstateerd dat uw rekening een foutmelding geeft met als code ASV-317.
Bekijk het overzicht van de besturingssysteem en browsers die ABN AMRO adviseert te gebruiken. Zie onderstaande link.
Vul het formulier in en log in op uw account. Zodra u bent ingelogd, kunnen we het proces starten en in behandeling nemen. U krijgt dan binnen 7 dagen een geautomatieseerde bevestiging per e-mail.
Dan staat er een link naar een formulier.
////////////////// EINDE EMAIL///////////////////////////////////////////
Herkent u deze email? Ga dan naar de post waar ik een opsomming heb gemaakt van de adressen waar dit soort phishingemails heen verzonden kunnen worden. Lees dan de post: Phishing mail ontvangen? Zie hier een aantal tips!

 

 

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.