De kosten voor het laten fixen van jouw website

En dan is het zover! De website gaat online! Je bent apetrots en iedereen in jouw netwerk mag het weten. Je stuurt een mailing naar iedereen. Maar dan komt de aap uit de mouw: de website werkt niet goed bij sommigen uit jouw netwerk.

Dit is vreemd want bij jou werkt het wel. Je hebt het toch zelf gezien? Nog even doorvragen en je ontdekt dat de website niet goed werkt in (bijvoorbeeld) Internet Explorer 8 of 9 (heden IE Edge)

Dit moet je snel terugkoppelen aan de webbouwer en hem dit laten fixen. En dan gaat de teller lopen. Want de website is tenslotte al opgeleverd en de factuur is al betaald.

Wat gaat dit geintje kosten?
De teller start bij het uurtarief vanaf 50 euro exclusief btw. De webbouwer neemt hier rustig de tijd voor. Het moet tenslotte goed gemaakt worden. Misschien zal het twee uur duren voordat het gefixt is? Dan weer de website uploaden en dan weer de mensen in jouw netwerk mailen.

De kosten die hier gemaakt zijn:
jouw tijd om te inventariseren wat er precies loos is: mailen/ bellen met mensen en gegevens verzamelen en ordenen. (kosten: 2 uur max)

jouw tijd om de webbouwer goed te informeren: bellen en/ of mailen en duidelijk aangeven wat er loos is, afspraken maken etc.(kosten: 1 uur max)

kosten webbouwer om het te fixen: kosten: 2 uur max

opnieuw informeren van jouw netwerk: opnieuw opstellen van een mail en deze verzenden. (kosten: 2 uur max)

Totaal 7 uur waarvan 5 uur (max) van jou zijn.
Reken eens uit wat het uurloon van jou als ondernemer is. Als je dan alles optelt kom je toch uit op een bedrag van boven de 500 euro, exclusief btw.
Dan rest nu nog de vraag: werkt alles nog, nadat dit gefixt is? Ook op de mobiele apparaten als een IPhone, Tablet etc?

Met de websitetest van IZEE investeer je in de website en druk je de kosten zoals boven beschreven.
Dus laat uw website eerst controleren voordat deze online gaat met de websitetest van IZEE!

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.