De 99.9% waterdichte manier om in 6 stappen jouw website te promoten via Google

De nieuwe updates van Google kunnen veel irritatie veroorzaken. Het vele werk dat je hebt verricht aan het opzetten van een geweldige SEO strategie zal misschien tijdverspilling zijn geweest en het plan kan misschien wel de prullenbak in. Echter…deze onderstaande 6 stappen kunnen jouw website weer een goede positie in de zoekmachines geven.
Een grote kans dat de website op de eerste pagina van de zoekresultaten kan komen!

stap 1 – Probeer niet slimmer te zijn dan Google.

Geef toe: als de website door de recente updates van Google (Panda of Penguin) gedegradeerd is in de resultaten, was de site een “spammy” website.

De vermeende slimme tools die een ‘volledig geautomatiseerde manier om jouw website te krijgen op Google’ aanbieden zijn niet zo slim. Het is namelijk niet mogelijk om op een knop te drukken en dan – BOOM – de website staat in de zoekresultaten op de eerste pagina van Google.

Het is mogelijk om mazen in het algoritme van Google te benutten, maar dat is dan voor een bepaalde tijd. Websites die dit doen krijgen hoge rankings voor enige tijd, maar ze zullen ook veel te verduren hebben, zodra Google de website en de maas herkent. Dit kan zelfs tot gevolg hebben dat Google de website “een ban” geeft.

Feit: spammy SEO tools die snelle en gemakkelijke oplossingen bieden & beloven, door gebruik te maken van de zwakke punten in het algoritme van Google, kosten een hoop tijd, geld en werk op de lange termijn. Veel bedrijven hebben dit helaas moeten ondervinden.

Stap 2: accepteer dat de normale bedrijfsvoeringregels ook gelden op het internet

Veel mensen denken dat alles gratis en eenvoudig moet zijn op het internet. Het kost nog steeds geld om nieuwe klanten aan te trekken en je moet nog steeds een goed product -en een goede service bieden.

Feit: er zijn miljoenen bedrijven die zich presenteren op het internet. Allemaal strijden zij om een hoge ranking (vindbaarheid) in Google. Er is geen fast-track dat de website naar de top zal brengen als men niet bereid bent om tijd en moeite te investeren. Dat betekend dus dat een website alleen online zetten niet het enige is dat er gedaan moet worden om gevonden te worden.

Stap 3: Zorg ervoor dat uw website een goede infrastructuur heeft

De website zal niet slagen als het een alleen maar een goed ontwerp heeft. Als je wilt dat de website een hoge ranking zal krijgen, is het ook nodig dat de website snel zal laden door deze op een snelle server te plaatsen. Je moet ook ervoor zorgen dat de webpagina’s vrij zijn van fouten, een juiste structuur in de HTML code, etc zodat Google deze efficiënter kan indexeren, zonder dat Google tegen problemen aanloopt.

Feit: als je serieus bezig bent met de website (voor verkoop e.d.), gebruik dan niet een (erg) goedkope webhost. Langzame pagina’s kunnen namelijk invloed hebben op de rankings van de webpagina’s. Goedkoop is duurkoop…

Stap 4: besef dat je zelf verantwoordelijk bent

Als de website is bestraft door Google vanwege de ‘spammy backlinks’, klaag niet dat sommige concurrenten niet zijn bestraft omdat deze ook slechte backlinks hebben. Waarschijnlijk hebben deze slechte backlinks maar weegt dat niets op tegen een hoge goede kwaliteit backlinks.

Feit: SEO gaat over jouw eigen succes, niet over die van de concurrenten. Focus op dingen die je kunt controleren: de website, de SEO-strategie, websitestatistieken, de klantenservice en de marketing.

Stap 5: Neem zelf de controle

Stop met zoeken naar goeroes of geheime trucs die beloven om problemen op te lossen. Neem de controle over jouw eigen succes:

– Vind een unique selling point, identificeer de bezoekers of het publiek en maak een plan.

– Maak een website waardevol met gerichte, goede en passende inhoud. Als de bezoekers de website goed vinden, dan zullen ze de website delen met hun vrienden.

– Adverteer voor de website: via SEO, betaalde reclame op websites of zelfs via de traditionele wegen (kranten, radio, folders)

Feit: niemand heeft zo veel interesse in het succes van jouw bedrijf als jijzelf. Vertrouw niet op anderen. Accepteer hulp maar stop niet met zelf na te denken.

Stap 6: Stel de juiste doelen en handel nu!

SEO gaat niet over het krijgen van backlinks. Het gaat ook niet over het krijgen van hoge rankings in de zoekmachines als Google. Het gaat over kunnen verkopen van de producten. Het gaat over het verbeteren van jouw website/ bedrijf.

Focus op de dingen die een impact hebben op jouw bedrijf (zullen) hebben. Stop met zoeken naar de nieuwste trucs. Begin nu met werken aan succes!

Feit: Niet handelen is uitstel van executie.

Je bespaart al een hoop tijd en geld door het vermijden van aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn. Het is zeer waarschijnlijk dat je veel meer zal moeten betalen als je kiest voor de ‘snelle en makkelijke’ en ‘volledig geautomatiseerde’ oplossing die zal leiden tot ‘moeten boeten” en verloren inkomsten.

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.