[blog] wachten als tester kan soms irritatie opleveren.

Als tester heb je te maken met dynamisch werk. Je komt, als in de detachering werkt en/ of op projectbasis, op verschillende plekken, bij verschillende bedrijven en je hebt te maken met verschillende soorten mensen.

In elk testtraject moet je als tester het testwerk gaan voorbereiden voordat je kan gaan beginnen met de werkelijke uitvoering.

Echter wat doe je als het voorbereiden van de testcases, de regressietesten en andere testwerkzaamheden voor deze oplevering al klaar zijn?

Gelukkig heeft dit project twee teams zodat ik daar kan gaan shoppen voor testwerkzaamheden. Het voordeel hiervan is dat je gelijk ook ziet waar het andere team mee bezig is.

Een nadeel is dat als je soms even niets te doen hebt en je hebt ook al hier en daar rond gevraagd of je de ander kan helpen, je dan overbodig voelt.

Als tester heb ik dit gevoel vaak gehad. Een tip als dit gebeurd: check veel websites die te maken hebben met testen, testtools of testsoftware. Hierdoor ben je toch bezig met testen en leer je nieuwe dingen.

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.