[blog] Nederlandse Testdag 2012 – een dag speciaal voor testers

Dinsdag 27 november was de Nederlandse Testdag 2012. Ik moet zeggen: als tester was dat zeker de moeite waard. Het doel van deze bijeenkomst kwam bij mij over als een dag voor testers die meer wilde weten over exploratory testen in een agile omgeving.

Sprekers en de boodschap

Er waren een aantal sprekers. Sommigen hadden een goed onderwerp alleen de wijze van overbrengen was niet echt aantrekkelijk. Hierdoor kon ik persoonlijk niet echt m’n aandacht erbij houden. Ook was alles in het Engels waardoor je anders moest luisteren dan als het in het Nederlands zou zijn geweest. Echter, ik denk dat de boodschap wel is overgekomen.

De mensen die deze dag hebben gesproken zijn te vinden op deze pagina.

Agile testen en testcases maken

Er werd door 1 van de sprekers gevraagd wie er testcases maakt. Samen met nog 1 persoon uit het publiek waren wij de enige die dit blijkbaar nog deden.
Wat dus bleek is dat veel aanwezige testers geen testcases meer maken maar checklisten en zij gebruiken het scrumboard voor het gestructureerd aanpakken / uitvoeren van de testen.

Indeling van de dag

Het moet gezegd worden: de Nederlandse Testdag 2012 was heel goed verzorgt. Een vriendelijk ontvangst bij de ingang, naambordjes voor de deelnemers, lunch, koffie, borrel, goede sprekers. Wat mij helemaal verbaasde eigenlijk was dat de tijd goed in de gaten gehouden werd en eigenlijk kwam dit ook niet vervelend over. Integendeel: de structuur zorgde voor een aangenaam gevoel bij mij.

Conclusie

Mijn ervaring met een dag als deze is top! Heb veel kunnen leren en op kunnen pikken. Ook het netwerken is goed gelukt. Het zou leuk zijn als je een notificatie zou kunnen ontvangen als de testdag weer is. Wat ik wel jammer vond was dat er weinig mensen aan het tweeten waren tijdens het event. Had toch de testbranch in een trending topic kunnen laten komen.

programma van de Nederlandse Testdag

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.