[blog] mooie demo over de oplevering

Er zijn al een paar weken verstreken toen we begonnen met een nieuwe sprint. In deze sprint is het de bedoeling geweest om een formulierplugin van het CMS dat we gebruiken, aan te passen en bruikbaar te maken voor de gebruikers bij de klant en later ook voor de mensen in de betreffende community van het CMS.

De ontwikkelaars waren tegen een aantal dingen aangelopen wat het proces niet echt versnelde. Sommige functionaliteiten in de bestaande plugin werkte niet of werkte maar voor de helft.

Voor het testproces heb ik wel meer inzicht gekregen in het geheel omdat ik meer tijd dan gebruikelijk had voor de voorbereiding. Ik kon mij meer verdiepen in de werking van de backend functies, controle functies en meer. Het is geen rocketsience maar toch: goed voorbereiden geeft stabiliteit en structuur in het uitvoeren.
Voor de test heb ik ook de webrichtlijnen versie 2.0 uitgespit voor de “richtlijnen”voor formulieren. ie de uitwerking hiervan op deze pagina.

Omdat we deze sprint niet hebben gehaald, vanwege de lastige en incomplete functionaliteit, was de demo inhoudelijk toch voldoende.
De mensen die bij de demo aanwezig waren kregen hierdoor alvast een beeld van de nieuwe aangepaste formulierplugin.

De komende weken gaan we weer verder met de ontwikkeling van deze functionaliteit.

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.