6 tips om een eigen blog te beginnen

Als blogger wil je graag leuke, uiteraard interessante, content aanbieden en hoop je op een groot bereik aan lezers. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Misschien helpen de tips in deze post je op weg?

1- kies een onderwerp

Als je gaat bloggen is het verstandig om te beginnen met 1 onderwerp. Het onderwerp hoeft niet eens zover van je bed te liggen: gebruik een onderwerp waar je veel kennis van hebt. Misschien ben je boekhouder of accountmanager? Blog dan over onderwerpen waar mensen werkelijk naar op zoek zijn.

2- blogtool kiezen

kies een makkelijk te gebruiken tool waarmee je zelf goed uit de voeten kan. Het heeft even tijd nodig om een keuze te maken maar als je hebt gekozen voor een makkelijke tool dan heb je er ook op lange termijn veel plezier van. Zelf gebruik ik, zoals je misschien al hebt gemerkt WordPress.

3- klaarzetten om te posten

Schrijf eerst een aantal artikelen en zet deze klaar om te posten. Dus plaats niet gelijk alles op de site. Als je elke dag een artikel post heb je al een voordeel in de zoekmachines: elke dag nieuwe content betekent dat de website “onderhouden” wordt en het dus waard is om te bezoeken.

4- titels gebruiken als reminder

Heb je een leuk idee voor een artikel maar geen tijd om het artikel te schrijven? Zet dan de titel of een paar sleutelwoorden in de titel van de post. Dit kan je dan als een reminder gebruiken voor later. Vergeet niet de post op te slaan als DRAFT. Anders staat deze gelijk gepubliceerd op de website.

5- artikelen zonder vakjargon

Het meest moeilijke kan zijn, is het schrijven over een onderwerp waarbij vakjargon vermeden zal worden. Echter zijn de woorden in vakjargon net juist die woorden die gebruikt zullen worden om te zoeken.

Ik kan hier bijvoorbeeld beschrijven dat wanneer je een website gaat testen, dit het beste gedaan kan worden wanneer de website op een OTAP straat is geïmplementeerd. Maar ik kan ook vertellen dat je een website het beste kan testen op een een ontwikkelomgeving, dan een testomgeving etc.

6- laat jouw blog-tool praten met social media.

Het is mogelijk om de blog-tool via verschillende websites te laten praten met social media. Wat ik hiermee wil zeggen is dat je de artikelen via social media kan laten praten. Er zijn genoeg tools, websites en andere soorten media om dit te kunnen doen.  Voor  WordPress zijn er bijvoorbeeld handige plugins (programmaatjes) die je hiervoor kan gebruiken en die automatisch jou artikelen plaatst op bijvoorbeeld Facebook, Twitter of andere social media websites.

Tot slot

Ik hoop je hiermee een eind op weg te hebben geholpen zodat je kan starten met het opzetten van je eigen blog. Heb je zelf nog tips voor een ander? Plaats deze dan hieronder dit artikel!

Succes!

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.