3 simpele stappen om hoge kwaliteit backlinks te krijgen

Er is veel onrust in de wereld van link building. Al jaren, gebruikte webmasters spam en geautomatiseerde backlink building tools om hoge rankings te krijgen in Google. Deze methoden werken niet meer. Gelukkig zijn er menselijke manieren om hoge kwaliteit backlinks naar jouw site te krijgen.

Stap 1: vergeet de robots en denk als een mens

Voor de Google ‘s Penguin-updates, dachten veel webmasters dat link building voor robots was. Je vult een aantal zoekwoorden in via een tool en automatisch werden er dan honderden backlinks gevonden die overeen kwamen met de trefwoorden.

Het feit dat deze backlinks absoluut geen waarde hadden voor de menselijke bezoekers was dit niet echt een grote zorg bij de mensen. Helaas, Google hield niet van dit soort backlinks en zodra de algoritmen van Google goed genoeg waren om deze backlinks te detecteren, daalden de websites in de ranking die zich met spam backlinks hadden bezig gehouden.

De tijd van de volledig geautomatiseerde link building met robots is voorbij. Als je wilt slagen in de moderne wereld van link building, moet je gaan denken en handelen als een mens.

Stap 2: vind goede websites

Het krijgen van relevante links is de enige duurzame link building strategie. De basis van een succesvolle link building campagne is om er voor te zorgen dat andere websites naar jouw site linken. Het vinden van deze websites kan moeilijk zijn. Het is iets makkelijker als je de juiste tools gebruikt.

Beoordeel de website niet op de ranking in de zoekmachine om de kwaliteit van een website te meten. Gebruik je gezonde en menselijke verstand. Is de inhoud echt gemaakt en geschreven door mensen? Heeft de website contactenlijst informatie? Kijk ook eens naar de datum van de publicatie. Etc.

Stap 3: krijg de backlink

Zoek een reden om de eigenaar van de andere website te contacteren. Zou een link naar uw site een informatieve bron zijn voor bezoekers van de andere site? Kun je unieke content leveren voor de andere website?
Schrijf bijvoorbeeld een persoonlijke mail en laat de andere webmaster weten dat je echt mens bent. Dus niet een geautomatiseerde mail-robot. Proberen om een relatie te vormen. Wie weet kan je buiten het linkbuilden om nog wat voor elkaar betekenen.

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.