2 manieren om jouw website uit Google te houden

Soms bevat jouw website bepaalde pagina’s waarvan je wilt dat deze niet worden geïndexeerd in de zoekmachine. Er zijn een aantal manieren om er voor te zorgen dat de pagina’s niet worden geïndexeerd en dus niet in de zoekresultaten te laten zien. Hieronder 2 tips. Blokkeer pagina’s en directories via de robots.txt

De “disallow” actie in de robots.txt is een eenvoudige manier om de pagina’s en hele directory’s uit te sluiten in de zoekresultaten. Dit doe je dan om in het robots.txt bestand het volgende toe te passen:

User-agent: *
disallow: /directory/naam-van-de-pagina.html

Om gehele directory’s uit te sluiten gebruik dan dit:

User-agent: *
disallow: /eerste-directory/
dsallow: /tweede-directory/

Blokkeer afzonderlijke pagina’s met de meta robots noindex-tag

Met de meta robots noindex-tag kan je de robots van zoekmachines vertellen dat een bepaalde pagina niet mag worden geïndexeerd. Om een webpagina van de zoekresultaten uit te sluiten, voeg de volgende code in de <head> gedeelte van een webpagina:

<meta name=”robots” CONTENT=”NOINDEX, NOFOLLOW”>

In dit geval, zoekmachines zullen de pagina dan niet indexeren en zij zullen ook de links op de pagina niet volgen. Als je wilt dat zoekmachines de links op de pagina wel volgen, gebruiken dan deze tag:

<meta name=”robots” CONTENT=”NOINDEX, follow”>

De meta robots noindex-tag heeft alleen invloed op de robots van zoekmachines. Regelmatige bezoekers van uw website kunnen nog steeds de pagina’s zien.

Tot slot

Als je niet weet hoe je deze twee tips moet toepassen, vraag dit dan aan de webbouwer.

Published by

Allan de Bruin

Allan de Bruin ontwikkelt al sinds 2007 websites onder de vlag van IZEE DEVELOPMENT. Door het geven van tips en trucs via het blog wil Allan de relaties van IZEE ondersteunen met de afgenomen website. Allan schrijft ook functionele ontwerpen, test websites en geeft advies via het blog van IZEE. Zie ook www.allandebruin.nl om zijn portfolio te lezen.